Últims articles

16/01/2023
Alumnes a l'entrada d'un institut de Tarragona.
Alumnes a l'entrada d'un institut de Tarragona. | Josep M. Llauradó
per Neus Frigolé i Eva Tresserras
Les classes de llengua estrangera segueixen sent majoritàriament espais monolingües | No és habitual teixir ponts entre llengües a l'aula
29/12/2022
Pensem és una iniciativa de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per fomentar la divulgació científica en català.
Pensem és una iniciativa de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per fomentar la divulgació científica en català. | B.F.
Repàs a les 10 publicacions que enguany han generat major interès entre l'audiència: salut, llengua, feminisme, migracions, Universitat...
23/11/2022
La Maya, una jove catalana adoptada, va viatjar el 2017 al Nepal per trobar la seva mare de naixement i la seva germana gran.
La Maya, una jove catalana adoptada, va viatjar el 2017 al Nepal per trobar la seva mare de naixement i la seva germana gran. | Chandra Kala Clemente.
per Chandra Kala Clemente Martínez
L'infant adoptat esdevé subjecte amb capacitat de reclamar els seu dret a conèixer els "orígens", generant reptes ètics i legals | "Cada cop més persones volen recopilar o completar la informació que tenen sobre la història i/o (re)connectar amb la família de naixement"
17/10/2022
Retaule de Sant Jaume de Frontanyà. Detall.
Retaule de Sant Jaume de Frontanyà. Detall. | Museu de Solsona. Diocesà i Comarcal (MDCS 13)
per Flocel Sabaté
«L'ésser humà a la Baixa Edat Mitjana no està mai sol, sempre forma part d'un col·lectiu de solidaritat» | En aquest context, «la pena capital allibera la societat d'elements contaminants»
27/09/2022
La minisèrie de Mikko Alanne fa gairebé invisible el sofriment de la població envaïda.
La minisèrie de Mikko Alanne fa gairebé invisible el sofriment de la població envaïda. | The Long Road Home.
per Francesc Vilaprinyó
«Malgrat la distància temporal, la representació d’una incursió de l’Oest contra els asiàtics ens arriba des del prisma dels primers, ara a través de la pantalla» | «La brutalitat d'ambdós relats és la mateixa, fent gairebé invisible el sofriment de la població envaïda»
25/09/2022
Acte de jura de la bandera espanyola per a civils organitzat per l'exèrcit a Sevilla.
Acte de jura de la bandera espanyola per a civils organitzat per l'exèrcit a Sevilla. | Ministeri de Defensa
per Roger Tugas Vilardell
Un estudi evidencia que els catalans no senten animadversió cap als habitants d'altres comunitats, però sí que n'existeix en sentit contrari i condiciona més el sentit del vot que el debat partidista
14/07/2022
Seu de l'associació saragossana Nogará, dedicada des de fa més de 30 anys a la promoció de la llengua aragonesa.
Seu de l'associació saragossana Nogará, dedicada des de fa més de 30 anys a la promoció de la llengua aragonesa. | Nogará
per Chabier Gimeno i Natxo Sorolla
Les formes estàndard de la llengua aragonesa, lluny de ser reconegudes sota una 'idea d'anonimat' i parlades 'des de cap lloc específic', són rebutjades com a artificials | Emergeix la dicotomia entre 'morir dignament' o 'ser suplantada per l’estàndard'
08/06/2022
L'herbicida més utilitzat, el glifosat, pot exercir un fort impacte sobre les espècies bacterianes de la microbiota humana; RoundUP n'és la marca més utilitzada.
L'herbicida més utilitzat, el glifosat, pot exercir un fort impacte sobre les espècies bacterianes de la microbiota humana; RoundUP n'és la marca més utilitzada. | RoundUP.com
per Pere Puigbò
Estudis experimentals en diverses espècies d’animals suggereixen que les traces de glifosat en els aliments poden provocar una alteració de la microbiota intestinal
18/05/2022
«Les de l'hoquei», celebrant la victòria durant l'últim capítol de la primera temporada.
«Les de l'hoquei», celebrant la victòria durant l'últim capítol de la primera temporada. | CCMA
per Anna Tous-Rovirosa
Les creadores tenen la intenció de visibilitzar les dones a l'esport: sense cosificació, sense estereotips, sense esports suposadament femenins, tal com ha succeït fins fa poc de manera homogènia en la majoria de ficcions audiovisuals
28/04/2022
La reivindicació d'una universitat respectuosa amb la llengua és constant. A la imatge, campanya dels 90.
La reivindicació d'una universitat respectuosa amb la llengua és constant. A la imatge, campanya dels 90. | Ermengol Ferrer
per Marta Rovira Martínez
Enquesta a les universitats de la Xarxa Vives | «La divulgació de la recerca representa una activitat en procés de creixement»
22/03/2022
Espanya té la xifra més alta de 'child gap' d'Europa, la diferència del nombre de fill/es desitjat als que finalment es tenen.
Espanya té la xifra més alta de 'child gap' d'Europa, la diferència del nombre de fill/es desitjat als que finalment es tenen. | Paula Jaume / Criar.cat
per Bruna Alvarez
El 1975, l’edat de la primera maternitat era de 25 anys; el 2019, de 31. Hi ha menys temps de tenir el nombre de fills/es desitjats | «El rebuig de la maternitat per part del feminisme institucional posat en context històric és comprensible, però ja no ho és tant que 40 anys després continuï sense estar present en les reivindicacions feministes»
23/02/2022
Per tal que el jovent de grups minoritari realitzi una incorporació realment satisfactòria, cal valorar les seves llengües.
Per tal que el jovent de grups minoritari realitzi una incorporació realment satisfactòria, cal valorar les seves llengües. | Gala Espín
per Cecilio Lapresta
«Els nois i noies que tenen unes expectatives educatives i laborals més altes són els que tendeixen a fer prevaldre el català per sobre del castellà i les seves llengües heretades»
25/01/2022
Manifestació de l'entitat Cymdeithas yr Iaith, que vetlla des dels anys 60 per l'increment de la presència del gal·lès en totes les esferes de la vida pública de Gal·les.
Manifestació de l'entitat Cymdeithas yr Iaith, que vetlla des dels anys 60 per l'increment de la presència del gal·lès en totes les esferes de la vida pública de Gal·les. | Cymdeithas yr Iaith.
per Lídia Gallego, Josep M. Cots i Peter Garrett
«En territoris bilingües on una llengua minoritària i una majoritària coexisteixen, els parlants de la llengua minoritària poden percebre com una amenaça la introducció d'una llengua internacional com l'anglès»
23/01/2022
Els impostos als rics han caigut des dels anys 60.
Els impostos als rics han caigut des dels anys 60. | Pexels
per Roger Tugas Vilardell
Un nou estudi publicat a «Socio-Economic Review» (Oxford Academic) analitza l'impacte de les reformes fiscals regressives a 18 estats des dels anys seixanta
13/01/2022
Escaleta del programa 'Balears fa ciència' que s'emetia fins fa poc a IB3 Ràdio.
Escaleta del programa 'Balears fa ciència' que s'emetia fins fa poc a IB3 Ràdio. | E.C.
per Enric Culat
«Explicar ciència en català comporta avantatges de diversos tipus, relacionats amb la proximitat, accessibilitat, confiança i facilitat d'expressió per part dels investigadors»
31/12/2021
Pensem és una iniciativa de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per fomentar la divulgació científica en català.
Pensem és una iniciativa de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per fomentar la divulgació científica en català. | B.F.
Repàs a les 21 aportacions que enguany han generat major interès entre l'audiència
28/12/2021
Els Premis Nacionals de Recerca reconeixen i prestigien anualment la tasca del món científic català.
Els Premis Nacionals de Recerca reconeixen i prestigien anualment la tasca del món científic català. | Departament de Recerca i Universitats.
per Xavier Duran
«Internet i les xarxes socials faciliten la creació de continguts, però també fan molt senzill difondre opinions anticientífiques» | «La llengua catalana serà llengua de divulgació científica si crea productes prestigiosos i atractius»
21/12/2021
Analitzar mostres és una part del procés científic; comunicar-ne els resultats, també.
Analitzar mostres és una part del procés científic; comunicar-ne els resultats, també. | Freepik/DCStudio.
per Cinta S. Bellmunt
«Gastar diners en comunicació, i en català, no ha de fer por» | «Ja deia Carl Sagan que una de les raons per les quals els científics han de comunicar és perquè la major part del finançament de la ciència procedeix de la ciutadania»
16/12/2021
El gener de 2020, la Universitat pública de Twente va esdevenir la primera als Països Baixos en adoptar l'anglès com a llengua oficial de treball per 'formar ciutadans globals'. El neerlandès només es permet de manera informal.
El gener de 2020, la Universitat pública de Twente va esdevenir la primera als Països Baixos en adoptar l'anglès com a llengua oficial de treball per 'formar ciutadans globals'. El neerlandès només es permet de manera informal. | University of Twente.
per Martí Domínguez
Einstein va publicar en alemany els seus cinc articles cabdals de l'any 1905 en la revista 'Annalen der Physik'; des del 1990, aquesta revista es publica només en anglès | "No sols és important fer ciència de qualitat, també ho és publicar-la en la llengua del país"
16/12/2021
Campanya per garantir els drets lingüístics dels catalanoparlants que cursen graus i màsters universitaris.
Campanya per garantir els drets lingüístics dels catalanoparlants que cursen graus i màsters universitaris. | Plataforma per la Llengua.
per Montse Ayats
«És fonamental que la feina de transferència i divulgació, que habitualment se sol fer en la nostra llengua, sigui reconeguda en les trajectòries acadèmiques dels professors» | «Cal vetllar perquè el català no perdi presència a les aules»
16/12/2021
El programa «Efecte Wow» del Súper3, un exemple de disseminació del coneixement científic per a tots els públics.
El programa «Efecte Wow» del Súper3, un exemple de disseminació del coneixement científic per a tots els públics. | TVC
per Jordi Díaz Marcos
La producció científica de Catalunya representa més del 28% del total de l'Estat, concentrant fins al 44% de la producció considerada d'alt impacte internacional | «Malgrat els entrebancs, vivim una època de creixement continu de divulgació de la ciència en català»
16/12/2021
Imatge il·lustrativa
Una desena de científics que comuniquen i de comunicadors científics expressen com veuen la situació | «El català corre el risc de ser vist com una llengua no apta per a la comunicació social de la ciència»
30/11/2021
La segregació comunitària implica múltiples fragilitats relacionals; la ciutadania ha d'aportar ancoratges comunitaris de vida quotidiana.
La segregació comunitària implica múltiples fragilitats relacionals; la ciutadania ha d'aportar ancoratges comunitaris de vida quotidiana. | Gala Espín.
per Ismael Blanco i Ricard Gomà
Radiografia de les segregacions de la societat actual, antagonistes de la fraternitat i erosionadores de les bases de la igualtat | Propostes per a una agenda oberta de fraternitat com a dimensió central en els processos de reconstrucció de ciutadania social
25/11/2021
L'organització de l'acció col·lectiva depèn més de les voluntats que dels marcs estructurals. A la imatge, l'activista ecologista Greta Thunberg, en una vaga escolar pel clima recent.
L'organització de l'acció col·lectiva depèn més de les voluntats que dels marcs estructurals. A la imatge, l'activista ecologista Greta Thunberg, en una vaga escolar pel clima recent. | @GretaThunberg
per Xavier Godàs
«La ideologia progressista es veu sobrepassada per la subjectivista, que promou canvis socials com a derivada d'un primer canvi operat en les individualitats» | «Al progrés entès com a prosperitat col·lectiva resulta evident que no hi pot accedir tothom»
18/11/2021
Multitud d'aparells d'aire condicionat a Hong Kong.
Multitud d'aparells d'aire condicionat a Hong Kong. | Niall Kennedy/Flickr.
per Marc Medrano, Ingrid Martorell, Albert Castell i Roger Vilà
El canvi climàtic comportarà més onades de calor intensa. Combatre la calor amb sistemes de refrigeració que utilitzen energies fòssils és un contrasentit, perquè se n'incrementen les causes. Però hi ha fórmules alternatives que provenen de l'antiguitat
09/11/2021
El camp de Les Corts, amb més de 25.000 localitats, representava un 94% de l'actiu del FC Barcelona.
El camp de Les Corts, amb més de 25.000 localitats, representava un 94% de l'actiu del FC Barcelona. | FCB.
per Tomàs Fernández de Sevilla Mansanet
Una banda musical de la Royal Navy va interpretar l'himne d'Espanya, desembocant en una rotunda esbroncada | El club va ser fortament sancionat sota la llei de delictes contra la unitat de la pàtria | Hans Gamper va ser humiliat, escarnit i convidat a abandonar Espanya
29/10/2021
L'App d'Airbnb, instal·lada en un telèfon mòbil.
L'App d'Airbnb, instal·lada en un telèfon mòbil. | Ivan Radic/Flickr.
per Raquel Camprubí i Joan Garau-Vadell
Els ciutadans amb un nivell d'estudis elemental i ingressos per sota la mitjana tendeixen a veure-ho com un perill, mentre que executius i professionals liberals hi són més favorables | El grup majoritari hi veu un risc "socio-cultural moderat"
22/10/2021
Fotografia de 1920 en què es volia il·lustrar les pràctiques Montessori a la Casa de Maternitat.
Fotografia de 1920 en què es volia il·lustrar les pràctiques Montessori a la Casa de Maternitat. | Quaderns d'Estudi, núm. 39 / Biblioteca Rosa Sensat.
per Bernat Sureda Garcia
A la Catalunya de principis del segle XX les imatges es posen al servei de dos projectes polítics que conflueixen: el regeneracionisme noucentista del catalanisme conservador i la voluntat de l'Ajuntament de Barcelona d'esdevenir referència de la modernitat
18/10/2021
Estudi per conèixer com es difón la tasca científica més enllà dels circuits universitaris tradicionals.
Estudi per conèixer com es difón la tasca científica més enllà dels circuits universitaris tradicionals. | Lukas/Pexels.
Pensem.cat es proposa conèixer quin és l'estat de la disseminació, difusió i divulgació de la recerca acadèmica dels grups d'investigació de les universitats de la Xarxa Vives
14/10/2021
Manifestació «Volem acollir»  a Barcelona, el 18 de febrer de 2017.
Manifestació «Volem acollir» a Barcelona, el 18 de febrer de 2017. | Adrià Costa
per Xavier Casademont Falguera
Entre el 1996 i el 2020, la població estrangera empadronada a Catalunya ha passat de 97.789 persones a 1.260.000 | La immigració es defineix com un fenomen consubstancial de la societat catalana
05/10/2021
Refugiades sirianes al camp humanitari de Za'atari, a Jordània.
Refugiades sirianes al camp humanitari de Za'atari, a Jordània. | UN Women.
per Jose Sánchez i Gemma Aubarell
No queda clar que s'hagi d'assumir que el secularisme o la revolució sigui un marcador de 'progrés' i modernitat confrontat a la religió | Els moviments socials de 2011 han creat tant oportunitats com amenaces per a les dones
27/09/2021
La cursa «Aran per sa Lengua» va arribar aquest 2021 a la seva 27a. edició.
La cursa «Aran per sa Lengua» va arribar aquest 2021 a la seva 27a. edició. | Conselh Generau d'Aran.
per Aitor Carrera
«Ens trobem segurament en el punt més baix de tota la història pel que fa a la utilització de la llengua occitana a la Vall d'Aran, amb una comunitat de parlants d'un miler i mig de persones» | «Un reconeixement legal no és una garantia per a la 'normalització'»
21/09/2021
Estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, el primer dia de classe d'aquest curs 20-21.
Estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, el primer dia de classe d'aquest curs 20-21. | UdL
per Joaquim Brugué i Torruella
«Per fer carrera acadèmica cal oblidar-se de col·laborar amb els col·legues, dels alumnes, la docència i de la utilitat de la nostra feina a l'hora de transformar l'entorn. Cal oblidar-se de totes aquestes distraccions inútils i concentrar-se en les publicacions d'impacte»
17/09/2021
Marc Sanjaume publica l'assaig «Independència i progrés, el repte democràtic de l'SNP»
Marc Sanjaume publica l'assaig «Independència i progrés, el repte democràtic de l'SNP» | Adrià Costa
per Bernat Ferrer
Publica «Independència i progrés. El repte democràtic de l’Scottish National Party» | Considera que la formació «identifica que el seu objectiu és el benestar dels escocesos i es creu seriosament que la independència és un instrument, no un fi en si mateix»
10/09/2021
El magistrat Manuel Marchena, presidint la sala durant la primera jornada del judici de l'1-O.
El magistrat Manuel Marchena, presidint la sala durant la primera jornada del judici de l'1-O. | Tribunal Suprem.
per Damià del Clot
Reproducció del capítol inicial del llibre, que relata com l'Estat ha encarat les demandes polítiques sorgides a Catalunya | «La manca de cultura democràtica ha alimentat una visió dicotòmica de la política pròpia d'un conflicte bèl·lic. Nosaltres o ells. Amic o enemic»
05/09/2021
El setge de Barcelona: en primer pla, un hospital de campanya i un grup d’enginyers i geògrafs francesos. Els sapadors borbònics avancen les trinxeres, assetjats per les sortides dels defensors però amb el suport de la cavalleria borbònica. Al fons, el port, la ciutat i Montjuïc.
El setge de Barcelona: en primer pla, un hospital de campanya i un grup d’enginyers i geògrafs francesos. Els sapadors borbònics avancen les trinxeres, assetjats per les sortides dels defensors però amb el suport de la cavalleria borbònica. Al fons, el port, la ciutat i Montjuïc. | Jacques Rigaud
per Agustí Alcoberro
Reproducció de les primeres pàgines del capítol "Nit" | El llibre es presentarà el dijous dia 9 a Girona a la Llibreria 22 amb Lluís Llach, i el dimarts 14 a Barcelona a la Llibreria Ona amb Antoni Tortajada
28/07/2021
Pensem és una iniciativa de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per apropar el coneixement expert i universitari al conjunt de la societat.
Pensem és una iniciativa de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per apropar el coneixement expert i universitari al conjunt de la societat. | B.F.
La Fundació Congrés de Cultura Catalana considera que la disseminació del coneixement acadèmic i expert és essencial per comptar amb una ciutadania formada i un debat públic enriquit | Lectures d'interès per al mes d'agost
21/07/2021
Publicar en un 'journal' de gran impacte és la principal preocupació de multitud de doctorands.
Publicar en un 'journal' de gran impacte és la principal preocupació de multitud de doctorands. | UAB
per Jaume López
«Avui compta molt més tenir un parell de publicacions en alguna de les revistes catalogades com a 'A' que qualsevol altra cosa» | Cal obrir un debat públic sobre com s'avalua la carrera acadèmica | Tres preguntes per encetar-lo
16/07/2021
El president de l'Assemblea de Còrsega, Jean-Guy Talamoni, rep una bandera sarda de part del seu homòleg sard, Gianfranco Ganau, el 2016.
El president de l'Assemblea de Còrsega, Jean-Guy Talamoni, rep una bandera sarda de part del seu homòleg sard, Gianfranco Ganau, el 2016. | Consiglio Regione Autonoma della Sardegna.
per Marcel A. Farinelli
Còrsega i Sardenya rarament són percebudes com un arxipèlag. Per què? | La relació històrica que tenien ambdós territoris s'ha impedit, sobretot a conseqüència de la construcció dels estats-nació
09/07/2021
La configuració de dispositius en català se situa per sota del 50%
La configuració de dispositius en català se situa per sota del 50% | Adrià Costa.
per Anna Torrijos, Anton Ferret, Vanessa Bretxa i Carla Bruguera
Repàs a tot el seguit d'indicadors que radiografien la salut de la llengua en l'entorn virtual, tant pel que fa a les marques com als usos dels ciutadans | L'oferta i la disponibilitat que donen les diverses marques condicionen la demanda
07/07/2021
El magnat Elon Musk va fundar el 2015 el grup d'investigació OpenAI, creadora del revolucionari model GPT-3.
El magnat Elon Musk va fundar el 2015 el grup d'investigació OpenAI, creadora del revolucionari model GPT-3. | Steve Jurvetson/Flickr.
per Maite Melero
La Intel·ligència Artificial s'alimenta de grans quantitats de dades | Del 2018 ençà, els models preentrenats i l'aprenentatge no supervisat han obert les portes a una supervivència digital que abans només es podia garantir per a les llengües globals
05/07/2021
La seu central de Microsoft, a Redmond, Washington (EUA).
La seu central de Microsoft, a Redmond, Washington (EUA). | Microsoft.
per Joan Manel Lopez Francesch
La situació actual de la llengua és força desfavorable en un àmbits essencial com són les tecnologies del llenguatge | La relació amb les grans empreses tecnològiques sempre és un punt de controvèrsia, però cal estar-hi amatent
02/07/2021
Caldrien campanyes d'alfabetització per explicar la importància de navegar en català per influir en les grans empreses.
Caldrien campanyes d'alfabetització per explicar la importància de navegar en català per influir en les grans empreses. | Adrià Costa.
per Mariola Dinarès
«Si hi ha una pel·lícula doblada al català, s'ha de veure. Potser no representarà cap canvi radical, però la multinacional s'adonarà que hi ha un interès» | «La màxima responsable de Google a Espanya va arribar a dir que no hi havia pressupost pel català»
29/06/2021
Entitats sense ànim de lucre com Softcatalà s'han distingit per impulsar la llengua en tots els àmbits digitals.
Entitats sense ànim de lucre com Softcatalà s'han distingit per impulsar la llengua en tots els àmbits digitals. | Anna B./Flickr
per Baybars Külebi
El punt més feble del català és el desenvolupament dels productes comercials d'escala gran | Una manera d'assegurar-ne la continuïtat és tenir una disposició de sobirania tecnològica, així com invertir en una infraestructura digital de l'administració pública
28/06/2021
'La família Mitchell contra les màquines', el primer film de Netflix doblat al català.
'La família Mitchell contra les màquines', el primer film de Netflix doblat al català.
per Victor Rodrigo
Les plataformes ofereixen un ínfim ventall de pel·lícules i sèries en llengua catalana en comparació amb les que existeixen ja doblades
25/06/2021
El doblatge de pel·lícules i sèries podria patir un canvi substancial amb la irrupció de la Intel·ligència Artificial.
El doblatge de pel·lícules i sèries podria patir un canvi substancial amb la irrupció de la Intel·ligència Artificial. | Freepik
per Noé Casas
La traducció automàtica d'alta qualitat de textos és una realitat gràcies a les tècniques d'Intel·ligència Artificial | Grans empreses com Amazon i Google treballen per poder obtenir doblatge instantani
16/06/2021
Catalunya té una gran capacitat en l'àmbit lingüístic i computacional.
Catalunya té una gran capacitat en l'àmbit lingüístic i computacional. | pressfoto-freepik.com
per Marta R. Costa-jussà
Catalunya té una gran capacitat formativa en l'àmbit de la lingüística computacional, però reté poc talent | Dissenyar com aprenen les màquines impacta dramàticament en sectors varis més enllà del lingüístic, i el país hi pot tenir molt a dir
14/06/2021
El 'youtuber' mallorquí Miquel Montoro va decidir passar-se al castellà el maig de l'any passat perquè arribava a una audiència molt superior.
El 'youtuber' mallorquí Miquel Montoro va decidir passar-se al castellà el maig de l'any passat perquè arribava a una audiència molt superior. | YouTube.
per Marina Massaguer, Avel·lí Flors-Mas i F. Xavier Vila
La majoria de creadors parteixen de la idea que el castellà els permetrà arribar a més gent | A causa de la falta de referents, pot haver-hi qui acabi considerant que l'absència del català es deu al fet que no és una llengua prou apta per a les xarxes
10/06/2021
Les noves plataformes de vídeo en 'streaming' presenten dificultats a l'hora d'oferir els seus continguts en català.
Les noves plataformes de vídeo en 'streaming' presenten dificultats a l'hora d'oferir els seus continguts en català. | Adrià Costa.
per Mireia Farrús
Els parlants d'una llengua minoritària han de tenir el mateix dret a l'accés a les tecnologies de la informació que els parlants de les llengües més majoritàries | Cal potenciar la sobirania tecnològica
10/06/2021
El Parlament Europeu va aprovar el 2018 una resolució sobre la igualtat lingüística a l'era digital.
El Parlament Europeu va aprovar el 2018 una resolució sobre la igualtat lingüística a l'era digital. | Parlament Europeu.
per Marta Villegas
«Fa un any hagués dit que la tecnologia jugava al nostre favor; avui, ja no ho tinc tan clar» | «La promoció de la llengua pròpia és una preocupació de totes les llengües no majoritàries, que són la immensa majoria»
Pàgina 1 de 5
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència