Ciència Política i la CoViD-19: un experiment natural?

Un programa en què parlem de ciència política. Repassem investigacions acadèmiques, xerrem dels reptes de la disciplina i conversem amb els protagonistes. Amb la dosi justa de rigor | Conduït per Marc Sanjaume, Toni Rodon i Marc Guinjoan

La plaça de Sant Jaume de Barcelona, totalment buida durant el confinament. | Martí Urgell.
per El Pati Descobert, 22 de maig de 2020 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Molts politòlegs i politòlogues han aparcat la serva recerca habitual i s'han llençat a estudiar les conseqüències del coronavirus en diversos àmbits. Alguns d'ells parteixen de la idea que la CoViD-19 és un experiment natural que cal aprofitar.

Però és realment, com diuen alguns, un experiment natural? En termes tècnics, podem parlar d'un xoc exogen? Per què sí? O per què no? Per què són importants els experiments naturals en Ciència Política? En parlem amb l'investigador de la UAB Enrique Hernández, coautor de l'article Unexpected Event During Surveys Design: Promise and Pitfalls for Causal Inference conjuntament amb Jordi Muñoz i Albert Falcó-Gimeno.



 

Subscriure's al podcast:

   

D'altres episodis:






 
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència