Ciència política i independentisme: què hem après? (I)

Un programa en què parlem de ciència política. Repassem investigacions acadèmiques, xerrem dels reptes de la disciplina i conversem amb els protagonistes. Amb la dosi justa de rigor | Conduït per Marc Sanjaume, Toni Rodon i Marc Guinjoan

Concentració independentista | Adrià Costa
per El Pati Descobert, 26 de juny de 2020 a les 10:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La independència de Catalunya ha estat el tema principal de la política catalana dels últims anys. També ha ocupat un espai important en la literatura especialitzada en ciència política, i en aquest programa se'n fa una revisió a fons.

Què ens ha ensenyat la disciplina sobre el fet que hi hagi territoris que s'independitzin i d'altres que no? Quins factors estan més associats amb la creació d'un Estat? Quina és la importància de l'economia, un element sovint mencionat com a catalitzador de l'independentisme?

En aquesta primera part repassem algunes de les troballes més significatives de la ciència política respecte la independència de Catalunya, en una conversa a tres bandes entre Marc Sanjaume, Toni Rodon i Marc Guinjoan.


També et pot interessar:





 

 

Subscriure's al podcast:

 

 

D'altres episodis:










Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència