Pensem s'associa amb NacióDigital per acostar el pensament acadèmic al conjunt de la societat

El projecte de la Fundació Congrés de Cultura Catalana facilita que experts de totes les disciplines del coneixement comparteixin les seves investigacions i reflexions amb la voluntat de fomentar el debat públic

La transferència de coneixement de la Universitat a la societat, essencial. | Lisa Fotios/Pexels.
per Pensem, 16 de juliol de 2019 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Congrés de Cultura Catalana va posar en marxa a final de juny el nou espai d'anàlisi, reflexió i debat Pensem, concebut com una eina per acostar les investigacions universitàries al conjunt de la població, facilitant així la necessària transferència de coneixement de l'Acadèmia envers la societat. Ara, Pensem s'associa amb el diari líder NacióDigital perquè les reflexions dels acadèmics assoleixin una àmplia projecció, contribuint al debat social a partir de coneixement científicament validat.

Entre els articles publicats fins a dia d'avui, n'hi ha de tant diversos com un del doctor en Humanitats Ander Errasti sobre el Brexit i els referèndums com a eina per captar la voluntat popular, una reflexió del microbiòleg Ricard Guerrero sobre la utilitat i la responsabilitat social de les vacunes o bé un repàs històric del moviment catalanista a càrrec del catedràtic Josep Pich. Pensem també ha servit de plataforma a Josep-Maria Terricabras per publicar-hi el seu últim article com a eurodiputat -"Un Club d'Estats anomenat Unió Europea"- i on l'economista Àngels Martínez i Castells ha reflexionat sobre la dicotomia entre interessos privats i beneficis públics, entre d'altres aportacions.

 


La directora de la Fundació, Marta Rovira Martínez, ressalta que l'entitat és l'hereva d'un Congrés que va marcar la història de Catalunya, ja que va procurar aportar bases científiques per a la presa de decisions en tot els àmbits. De la mateixa manera, Pensem té la intenció d'esdevenir una plataforma per al debat. Al següent enllaç s'hi poden consultar el conjunt d'articles publicats des de finals de juny ençà.
 
La Fundació Congrés de Cultura Catalana va néixer el 1979 amb la missió d'estimular la investigació en els àmbits econòmics, socials, científics i humanístics; fomentar el coneixement i la col·laboració entre les diferents institucions culturals i científiques existents, i contribuir a la projecció exterior de la realitat catalana. Pensem s'ha proposat contribuir a la difusió del coneixement expert i acadèmic més enllà dels seus circuits habituals, pretenent així contribuir al debat social, ja sigui aportant-hi noves perspectives, ja sigui contribuint a la vertebració de polítiques públiques a partir del coneixement científicament validat.

NacióDigital, fundat l'any 1996, és el diari digital líder en català i està especialitzat en la informació política i social del país. A més de l'edició nacional compta amb 18 edicions territorials i té associats mitjans temàtics com el cultural Catorze, Adolescents o l'esportiu la Fosbury. El 2016 va rebre el Premi Nacional de Comunicació.
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència