Col·labora
Pensem és una revista on-line de difusió de la recerca acadèmica impulsada des de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, sense cap més ajuda econòmica que els recursos aportats per les persones sòcies.

La Fundació Congrés de Cultura Catalana, fundada el 1979, és un referent en l'àmbit cultural i associatiu català que té com a missió "Imaginar el país", aixoplugant tots els àmbits de la cultura i la societat amb els instruments d'avui, esdevenint un laboratori singular d'idees i establint relacions-xarxa amb els actors de la societat civil. En aquest sentit, la Fundació combina la promoció de nous projectes amb la realització d'activitats que tenen una llarga tradició, com és el cas dels premis que convoca la Fundació.

Des dels anys 80 que convoca el Premi Ferran Soldevila de Biografia, Memòries i Estudis Històrics, que cada any contribueix a ressaltar una biografia o estudi històric. En els últims cinc anys, s'han reconegut les obres de: Eduard  Martí i Fraga i Xevi Camprubí Pla (2014, ex aequo); Albert Garcia Espuche (2016) i Francesc Vilanova Vila-Abadal (menció especial 2016); Oriol Dueñas Iturbe (2017) i Jordi Casassas (2018) i Josep Puigsech (menció especial 2018).

L'entitat també atorga el Premi Internacional Ramon Llull, que reconeix l'obra de persones o entitats catalanòfiles d’arreu del món o persones que hagin destacat en la defensa de la diversitat lingüística. En els últims cinc anys, s'han premiat: Juan Carlos Moreno Cabrera (2014), Philip D. Rasico (2015), Kathryn Woolard (2016), Jon Landaburu (2017) i Chister Laurén (2018).

El Premi Miquel Casals Colldecarrera també es troba entre les activitats de la fundació, premiant un treball publicat en l’àmbit del dret privat propi dels Països Catalans, amb la col·laboració de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

La Beca de la Fundació Congrés de Cultura Catalana a una proposta d'investigació sobre el paper dels moviments socials i la societat civil en la promoció de la llengua, la cultura i la identitat catalanes també és una de les accions referents, en tant que va destinada a investigar les relacions entre entitats o moviments socials dels Països Catalans i les que contribueixin a comprendre el concepte i l’abast de la societat civil en l’àmbit nacional.

Finalment, des de fa dos anys, la fundació organitza les Jornades #NacióXXI, concebudes com un punt de trobada per reflexionar sobre política i societat de forma transversal entre persones d’entitats i partits polítics compromeses en la construcció nacional. El 2018 van tenir lloc a Badalona i el 2019, a Vilassar de Mar. Així mateix, organitza els seminaris #NacióXXI amb la intenció de desenvolupar debats temàtics que contribueixin a la creació i compartició de coneixement entre actors socials i polítics.


Per continuar tota aquesta tasca necessitem la teva ajuda.


Associa-t'hi!


 

Articles de la directora de la Fundació, Marta Rovira Martínez:
 

Fundació Congrés de Cultura Catalana
Pensem.cat és un projecte de la Fundació Congrés de Cultura Catalana

Si creus que l'existència d'aquesta revista de difusió de la recerca universitària i el coneixement acadèmic és útil i vols contribuir a fer-la sostenible...

...associa't a la Fundació!

 
Logotip de pensemcat
Editora: Marta Rovira Martínez
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: [email protected]

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència