Recurs d'interès

Recull de més de 500 «papers», llibres i tesis doctorals sobre «Catalonia»

Compilació de bibliografia acadèmica existent en anglès sobre nació, societat i llengua dels Països Catalans

L'anglès és la 'lingua franca' del món universitari. | Ekrulila/Pexels.
per Marc Alcalà i Rams, 23 d'abril de 2020 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La llengua de la recerca acadèmica és l'anglès. Partint d'aquesta premissa, la Fundació Congrés de Cultura Catalana es va proposar detectar quins articles existien en anglès als journals especialitzats que tinguessin com a referència -o com a element de comparació- fets culturals, polítics i socials dels Països Catalans.
 
El següent document referencia fins a 384 papers, 78 llibres acadèmics i 87 tesis doctorals, treballs de fi de grau i màster, informes i documents de treball en la 'lingua franca' acadèmica que faciliten la comprensió i l'anàlisi del fet nacional català, a través de qüestions com la llengua, la cultura, la legislació, la identitat, la història i l'autogovern, entre d'altres. N'han quedat exclosos, per tant, articles no focalitzats en els Països Catalans o que els prenen com a marc de referència en qüestions no socials, així com articles especialitzats en àrees com la lingüística o l'economia.

Una selecció com aquesta té una doble finalitat. D'una banda, facilitar la descoberta i l'accés a les discussions teòriques i les recerques empíriques que han tingut lloc sobre els Països Catalans a tots aquells interessats en la matèria des de tota mena de contexts sociolingüístics. D'altra banda, obtenir una instantània de l'estat de la qüestió internacional sobre el fet català de les darrers dècades, des d'una perspectiva acadèmica.

 

Consulteu el document:

Bibliografia acadèmica en a... by Pensem - Fundació Congrés d... on Scribd
 

Baixeu-vos-el en PDF:

Alcalà 2020 - 'Bibliografia acadèmica en anglès sobre nació, societat i llengua dels Països Catalans' / Marc Alcalà i RamsEl llistat de referències ha estat actualitzat per darrer cop el desembre de 2019. Si hi trobeu cap error o voldríeu recomanar cap article per a incloure-hi, no dubteu en contactar amb nosaltres.
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència