Com publicar
Pensem és un espai d'anàlisi, reflexió i debat promogut per la Fundació Congrés de Cultura Catalana, un pont entre el coneixement expert i l'opinió pública en general, una eina que vol contribuir a millorar el coneixement i la comprensió dels grans assumptes contemporanis i de les qüestions complexes del món actual. Un espai amb voluntat d'impacte social i polític, ja sigui generant debat sobre un tema determinat, ja sigui posant el focus en un aspecte poc exposat al gran públic -o bé aportant noves perspectives a un debat amb molta exposició-, etc.

Pensem compta amb un Consell Editorial i una xarxa extensa de col·laboradors de primer nivell, formada per acadèmics/ques doctorats/des en múltiples àmbits del coneixement, així com per grans experts en les seves respectives àrees d'actuació.

Més enllà d'aquesta xarxa inicial, tots els investigadors/es i grups de recerca universitaris també poden posar-se en contacte amb l'equip de Pensem per difondre els seus projectes més enllà dels circuits acadèmics estàndard, dirigint-se a una audiència generalista però informada, i amb responsabilitats sobre el dia a dia. Un exercici de transferència de coneixement científicament validat al conjunt de la població, essencial en tota missió universitària.

Els interessats/des, feu-nos arribar les vostres propostes d'article -d'un màxim de 7.000 caràcters-, que serà valorats atentament per part d'algun dels integrants del Consell Editorial.
 

Característiques dels articles:

Els articles han de ser producte de la recerca feta, produïnt un escrit amb voluntat d'impacte social i/o polític. En aquest sentit, és interessant escriure l'article pensant en el lector final, intentant respondre les següents preguntes: "Per què la gent s'ha de llegir això?" i "Quin impacte (social, polític, acadèmic, territorial...) pretenc aconseguir?"

Pensem té per objectiu publicar articles d'anàlisi i de reflexió, no pas d'opinió. Per tant, sí que es demana als autors que basin les seves reflexions en fets, dades o investigacions realitzades. Els articles han de contenir enllaços a tesis, revistes indexades, papers o material d'investigació, i també és altament recomanable que continguin dades i gràfiques explicatives.

En tractar-se d'un espai web, no hi ha límit de caràcters publicables. Tot amb tot, a mode orientatiu, sí que es recomana una extensió d'unes 2-3 pàgines de Word (uns 7.000 caràcters).

 

** Consulta tots els articles publicats fins a dia d'avui **


 
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència