Col·labora i uneix-te a la comunitat Pensem

Revista on-line per a la transferència i disseminació de coneixement acadèmic en català | Crida a tothom qui cregui en la necessitat de fomentar plataformes de coneixement compartit

per Marta Rovira Martínez, directora de la Fundació Congrés de Cultura Catalana | 25 de març de 2021 a les 00:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La revista Pensem és des del juny de 2019 una eina per a la transferència de coneixement en català, al servei dels grups de recerca i de la societat, exercint de pont entre ciutadans i investigadors. Promogut per la Fundació Congrés de Cultura Catalana, ara mateix es troba en fase de consolidació, motiu pel qual fem una crida a tothom qui cregui en la necessitat de fomentar plataformes de coneixement compartit, en la necessitat de pensar el país des d'una vessant científica que aporti coneixement sobre què és allò que està passant, perquè hi contribueixin econòmicament.

Des de fa més de 40 anys la Fundació Congrés de Cultura Catalana honora l'esperit del Congrés que li va donar nom posant en funcionament activitats que promoguin l'estudi de la societat catalana i la promoció de la seva cultura. Tal com va ser al mateix Congrés, això implica ocupar-se de tots els àmbits del que s'entén antropològicament per cultura. I com es pot fer això al segle XXI?
 


Fa un parell d'anys vam decidir que calia trobar un espai de difusió de coneixement que nosaltres mateixos, com a societat, produïm sobre la realitat actual dels Països Catalans i del món en general. Ens ha tocat viure una època de successives crisis, canvis, innovacions i reptes de molta envergadura. I així va néixer el Pensem, una revista en línia per a la transferència i disseminació del coneixement, en català, des de la Universitat cap a la societat. Volem saber què passa i entendre-ho.

No sabem si ho podrem fer sempre, però sabem perquè ho fem. Sabem que la nostra llengua s'ha de poder utilitzar en l'àmbit de la recerca i del coneixement. Sabem que als Països Catalans hi ha un gran talent en l'àmbit de la recerca que cal donar a conèixer. Sabem que hi ha moltes persones que necessiten saber i comprendre. Volem que Pensem sigui un espai de trobada per a totes aquestes persones.

Però ara ens cal saber que podrem continuar cultivant aquesta trobada. Ens calen recursos. Per això necessitem el teu suport. Subscriu-te clicant aquí.

 

50€ que en són molts menys

Hi ha dues vies principals per col·laborar amb Pensem. O bé la quota estàndard de 50€, o bé la quota reduïda de 30. En ambdós casos, en tant que donatiu a la Fundació Congrés de Cultura Catalana, qualsevol lector podrà desgravar-se el 75% de qualsevol de les dues quotes en la declaració de l'any vinent. Així, la quota de 50€ equival a un pagament real de 12,5€, i la quota de 30€, un pagament de 7,5€.

 
També hauries de llegir
Fa 211 setmanes

Un any pensant

Fa 259 setmanes

Pensar la societat d'avui

Fa 185 setmanes

Nou dossier Pensem.cat: «Investigadores»

Fa 186 setmanes

Nou dossier Pensem.cat: «Canvi 20-21»

Fa 263 setmanes

Per què naixem?

Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència