Enric Pujol i Josep Santesmases

Enric Pujol i Casademont: Figueres, 1960. Historiador. Professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). La seva tesi doctoral fou Història i reconstrucció nacional. La historiografia a l'època de Ferran Soldevila (2003). Fou comissari del projecte de Museu de l'Exili de La Jonquera (MUME) i codirector del Diccionari d'historiografia catalana (2003). Va ser també Director de la Casa de la Generalitat de Perpinyà i Coordinador de l'Àrea d'Història i Pensament Polític de la Generalitat de Catalunya.

Josep Santesmases i Ollé: Vila-rodona, 1951. President de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l’Institut Ramon Muntaner. És president del Centre d'Estudis del Gaià. És codirector de Plecs d'Història Local i de La Resclosa. Ha publicat diversos llibres i molts articles sobre història local.

05/11/2020
Els comissionats de les quatre diputacions catalanes per tractar la creació de la Mancomunitat de Catalunya reunits al Palau de la Generalitat el juliol de 1911.
Els comissionats de les quatre diputacions catalanes per tractar la creació de la Mancomunitat de Catalunya reunits al Palau de la Generalitat el juliol de 1911. | La Ilustració Catalana, núm. 424, 23/07/1911.
Gairebé la meitat dels més de 200 representants havien estudiat Dret | El 32% eren terratinents | 41 polítics van quedar afectats per la Guerra Civil en els grau de mort, exili i presó
Pàgina 1 de 1
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència