Xavier Duran a Twitter @xduran_e

Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la UANB. Redactor especialitzat en ciència al serveis informatius de TV3. Del 1999 al 2014 va dirigir el programa 'El medi ambient'. Autor de més d'una trenta de llibres, entre els quals La ciència en la literatura (Edicions UB), L'individu transparent (Pagès) i L'imperi de les dades (Bromera). Guanyador de diversos premis: Joan Fuster, Josep Vallverdú (en dues ocasions), Joaquim Xirau, Premi Europeu de Divulgació Científica-Estudi General (en dues ocasions), Marià Vayreda, premi Crítica Serra d'Or i Premio Nacional de Edición Universitaria al mejor libro de divulgación científica.

28/12/2021
Els Premis Nacionals de Recerca reconeixen i prestigien anualment la tasca del món científic català.
Els Premis Nacionals de Recerca reconeixen i prestigien anualment la tasca del món científic català. | Departament de Recerca i Universitats.
«Internet i les xarxes socials faciliten la creació de continguts, però també fan molt senzill difondre opinions anticientífiques» | «La llengua catalana serà llengua de divulgació científica si crea productes prestigiosos i atractius»
12/04/2021
Vacunació a Vic.
Vacunació a Vic. | Josep M Montaner.
Cal prendre decisions intentant combinar les incerteses amb les necessitats, tenint en compte les dificultats per establir relacions causa-efecte | Científics i tecnòlegs han de complementar la seva formació amb continguts humanístics
09/04/2021
Campanya de vacunació a Catalunya.
Campanya de vacunació a Catalunya. | Adrià Costa.
No es pot prescindir dels científics, però tampoc es poden deixar les decisions només a les seves mans | Cal més acostament entre les branques del coneixement
Pàgina 1 de 1
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència