Maite Melero a Twitter @MaiteMelero1

Doctora en Lingüística Computacional i responsable de la línia de traducció automàtica al Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona (BSC), on lidera la recerca en tècniques d'aprenentatge no supervisat per llengües amb pocs recursos. És representant a Espanya de la xarxa europea de recursos lingüístics (ELRC) i compta amb una llarga experiència en l'àmbit de les tecnologies de la llengua, tant en el sector industrial (va desenvolupar el corrector gramatical del castellà a Microsoft) com en la investigació acadèmica. És coautora d'un informe encarregat pel Parlament Europeu sobre la igualtat de les llengües davant els reptes plantejats per la digitalització i ha assessorat en diverses ocasions el Parlament Europeu sobre aquests temes. També és membre de la junta directiva de Linguapax, una organització no governamental dedicada a la protecció i revitalització de la diversitat lingüística mundial i a favor del diàleg i la pau.

07/07/2021
El magnat Elon Musk va fundar el 2015 el grup d'investigació OpenAI, creadora del revolucionari model GPT-3.
El magnat Elon Musk va fundar el 2015 el grup d'investigació OpenAI, creadora del revolucionari model GPT-3. | Steve Jurvetson/Flickr.
La Intel·ligència Artificial s'alimenta de grans quantitats de dades | Del 2018 ençà, els models preentrenats i l'aprenentatge no supervisat han obert les portes a una supervivència digital que abans només es podia garantir per a les llengües globals
Pàgina 1 de 1
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència