Marc Medrano, Ingrid Martorell, Albert Castell i Roger Vilà

Marc Medrano Martorell: professor catedràtic de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL) i coordinador del grup de recerca SEMB. És llicenciat en Química, i doctor en Enginyeria Química, tots dos per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Els seus interessos de recerca inclouen sistemes tèrmics avançats, absorció i refrigeració radiativa, eficiència i optimització energètica en edificis i indústria, emmagatzematge d'energia tèrmica, anàlisi del cicle de vida i impactes ambientals, i innovació docent.

Ingrid Martorell Boada: professora agregada de l'Escola Politècnica Superior de la UdL i membre del grup SEMB. És llicenciada en Química, i doctora en Enginyeria Química, tots dos per la URV. Els seus interessos de recerca se centren en mesures de propietats dels materials per a l'emmagatzematge d'energia tèrmica, sistemes tècnics avançats de refrigeració , eficiència energètica i innovació docent.

Albert Castell Casol: professor catedràtic de l'Escola Politècnica Superior de la UdL, adjunt del Vicerrectorat d’Organització Acadèmica i membre del grup SEMB. Es va llicenciar en Enginyeria Tècnica Industrial (esp. Mecànic) a la UdL, i en Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i es va doctorar a la UdL l'any 2009. Els seus interessos de recerca inclouen sistemes tèrmics avançats, transferència de calor, energia solar, refrigeració solar, refrigeració radiativa, eficiència energètica, emmagatzematge d'energia tèrmica, edificis de baix consum i avaluació del cicle de vida.

Roger Vilà Miró: graduat en Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials i Màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat per la UPC. Actualment és investigador predoctoral al grup SEMB de la UdL.

18/11/2021
Multitud d'aparells d'aire condicionat a Hong Kong.
Multitud d'aparells d'aire condicionat a Hong Kong. | Niall Kennedy/Flickr.
El canvi climàtic comportarà més onades de calor intensa. Combatre la calor amb sistemes de refrigeració que utilitzen energies fòssils és un contrasentit, perquè se n'incrementen les causes. Però hi ha fórmules alternatives que provenen de l'antiguitat
Pàgina 1 de 1
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència