Oriol March a Twitter @OriMarch

Experiència professional

  • 2010-2016: periodista de la secció de Política de l'ARA. Especialitzat en informació de Govern, de Presidència i de CDC. Cobertura de múltiples campanyes electorals.
  • 2016-2019: periodista de la secció de Política de NacióDigital. Seguiment de la tardor del referèndum de l'1-O i de la declaració d'independència, amb el focus posat en el Govern, Presidència i el PDECat-Junts. Cobertura de diverses campanyes electorals.
  • 2019-actualitat. Cap de Política de NacióDigital, amb les mateixes àrees periodístiques a càrrec. Cobertura del judici de l'1-O al Tribunal Suprem i de les successives campanyes electorals dels últims anys.
  • Tertulià i analista a Catalunya Ràdio (als programes 'La Tarda de Catalunya Ràdio' i 'El Suplement), a 'Els Matins' de TV3 i a Ràdio Estel. Col·laborador d'El Món a RAC1 amb píndoles d'anàlisi sobre l'actualitat política.

Biografia

Llicenciat en periodisme el 2010, moment en el qual va entrar a formar part de l'equip fundacional de l'ARA, on va integrar-se a la secció de Política. Allà es va especialitzar en la informació de Govern, de Presidència i de Convergència. Des del 2016 treballa a NacióDigital, cobrint les mateixes àrrees. Des del 2019 és cap de Política del diari. Ha cobert més d'una desena de campanyes electorals.

Cites

Obres i conferències

  • Què pensa Josep Maria Vila d'Abadal (Dèria Editors, 2012).
  • Per què sí a la independència? Llibre-entrevista amb Muriel Casals i Carme Forcadell (Deu i Onze, 2013).
  • Los entresijos del procés (Catarata, 2018).
  • Judici 1-O. Crònica d'una sentència programada (Catarata, 2019).
  • Enemics íntims, amb Joan Serra Carné (Pòrtic, 2021).

Interessos personals

Jugador de tennis fins als 20 anys, seguidor voraç dels esports i malalt del Barça. Lector predisposat a facilitar oportunitats a tot el que caigui a les meves mans. Més de Sònar que de Primavera Sound, però sense dogmatismes. Família i amics, amics i família.

Pàgina 1 de 0
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència