Recerca universitària

Un any pensant

El 27 de juny de 2019 naixia la proposta de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per difondre la recerca universitària | Recull dels 20 articles més llegits de llavors ençà

Reflexionar sobre el moment actual, més necessari que mai. | B.F.
per Pensem, 27 de juny de 2020 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Congrés de Cultura Catalana va decidir ara fa un any de posar en marxa Pensem.cat, concebut com un espai d'anàlisi, reflexió i debat que actuï de pont entre el coneixement expert i l'opinió pública en general. Un espai que faciliti la transferència de coneixement entre l'Acadèmia i el conjunt de la societat.

La directora l'entitat, la sociòloga Marta Rovira Martínez, explica: "Sovint hi ha qui se'ns adreça a la Fundació Congrés de Cultura Catalana demanant un nou Congrés, un nou espai de reflexió sobre la societat catalana d'avui. Caldria plantejar-ne l'oportunitat, el moment i les eines. Però el que és segur que ens calen, com a societat, espais de difusió d'aquesta reflexió per tal de compartir-la amb el conjunt de les persones amb qui convivim. D'aquí va sorgir la idea de crear un espai com el Pensem.cat, com un espai permanent de debat i reflexió, a través de l'exercici del columnisme científic."

Al cap d'un any de funcionament, es pot constatar que Pensem.cat contribueix a la difusió del coneixement expert i acadèmic més enllà dels seus circuits habituals, contribuint així al debat social, ja sigui aportant-hi noves perspectives, ja sigui contribuint a la vertebració de polítiques públiques a partir del coneixement científicament validat.

Heus ací el llistat dels 20 articles amb més lectures:
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència