El rànquing dels 20 articles més llegits

La Fundació Congrés de Cultura Catalana considera que la disseminació del coneixement acadèmic i expert és essencial per comptar amb una ciutadania formada i un debat públic enriquit | Lectures d'interès per al mes d'agost

Pensem és una iniciativa de la Fundació Congrés de Cultura Catalana per apropar el coneixement expert i universitari al conjunt de la societat. | B.F.
per Pensem, 28 de juliol de 2021 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El curs 2020-21 ha estat el curs de la gestió de la pandèmia. El mes de març de 2020 va marcar un abans i un després en la vida de la humanitat, i a partir de llavors tothom s'hi ha hagut d'anar adaptant. Diversos experts en l'àmbit de les Ciències Socials i Humanitats han intentat explicar a Pensem com estava afectant la nova situació en els seus respectius àmbits d'actuació, generant un gran interès entre l'audiència.

En aquest últim article del curs us detallem els 20 articles i entrevistes més llegits de l'any, en què hi sobresurten explicacions de l'impacte de la CoViD-19 en múltiples àmbits (llengua, turisme, salut emocional, estat del benestar, recerca, dret a vot...).

Un àmbit que clarament ha generat interès ha estat el de la llengua catalana, més enllà de la CoViD: ja fos pel seu estat de salut, ja fos per diverses propostes de futur formulades. Diversos episodis d'història contemporània també han captat l'atenció de múltiples lectors, així com també ho han fet els anàlisis sobre la crisi social existent actualment, ja sigui en l'àmbit de l'habitatge, ja sigui en l'àmbit de les rendes familiars.

Durant tot el curs, Pensem es va proposar visibilitzar l'experiència de diverses investigadores en múltiples camps de les Ciències Socials i Humanitats, i aquests continguts també han estat d'allò més ben rebuts per part de l'audiència.

Si us heu perdut algun d'aquests articles, us animem a recuperar-los durant l'agost: 
 

Des de la Fundació Congrés de Cultura Catalana es considera que la disseminació del coneixement acadèmic és essencial per comptar amb una ciutadania formada i un debat públic enriquit, motiu pel qual s'agraeix al conjunt dels investigadors la seva predisposició en col·laborar amb Pensem.
També hauries de llegir
Fa 165 setmanes

Col·labora i uneix-te a la comunitat Pensem

Fa 204 setmanes

Un any pensant

Fa 256 setmanes

Per què naixem?

Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència